EN DE

Fisk har også følelser

Vi lægger et stort arbejde i at finde de bedste fisk til vores sushi, en der både smager godt, og har haft det godt. Her kan du læse nærmere om, hvor vores fisk kommer fra og hvordan de er fanget. Det er nemlig vigtigt for os, at fiskene bliver fanget med fornuft, og derfor er flere af vores fisk også certificeret bæredygtigt fanget og opdrættet. Vi er desværre ikke helt i mål endnu, men vi arbejder på at blive bedre hver eneste dag.

Laks — Shake / しゃけ

Vores laks opdrættes med masser af plads at røre sig på. For det at laksen har det godt, gør smagen stor og kødet fast. Den raske, ustressede, fisk har ikke brug for antibiotika, og det er både godt for dig, der spiser laksen, og for havmiljøet. Og hvis vores laks kunne tale, ville de ikke være svære at forstå. De kommer nemlig fra Norge.

Tun — Maguro / マグロ

Den bedste måde at få en tun på krogen er ved at bruge cirkelkroge da risikoen for at trække en haj eller en havskildpadde i land langt mindre end med de mere almindelige j‐kroge. Tunen på vores kort er af arten Yellowfin, som har hjemme i Stillehavet. Her bruger flere og flere fiskere cirkelkroge, og vi synger med i det kor, der forsøger at få endnu flere til at skifte til de mere skånsomme kroge.

Yellowtail — Hiramasa / ヒラマサ

På Australiens sydkyst svømmer vores hiramasa rundt og nyder de næringsrige arktiske strømme. De smukke fisk med det fine rød/ hvide kød er bæredygtigt opdrættet og derfor ASC certificeret. På den måde sikrer vi, at vi ikke driver rov på de naturlige bestande. Samtidig er den opdrætter, vi køber fisken fra, lige så dedikeret til at drive bæredygtig og miljøvenlig virksomhed, som vi selv er.

Varmtvandreje — Ebi / エビ

Rejen, der krammer risen på vores nigiri, kommer fra det sydlige Vietnam. Her lever den det frie liv til den dag en lokal fisker trækker den i land. Rejen, som spiller hovedrollen i vores tempura, kommer fra et dambrug i det sydlige Thailand. Rejefarmen har indledt arbejdet med at blive certificeret bæredygtig. Vi følger arbejdet med stor iver.

Black cod — Gindara / ギンダラ

Den hvidfisk, som vi griller på træspyd og serverer som yakitori, har levet det vilde liv i Canada og er MSC certificeret. Det er en Black Cod, som ifølge japanske traditioner er én af de allerfineste fisk, du kan få på tallerkenen.

Havbars — Suzuki / スズキ

Vores havbars er lige så pæredanske som rødgrød med fløde. De bliver nemlig til i sikre anlæg på dansk jord og kan dermed ikke blive smittet med sygdomme ligesom vilde fisk i havet. Derfor behøver vi heller ikke fryse dem, men serverer dem ferske, fordi vi ved præcis, hvor godt de har haft det – og hvor godt det smager.

Kammusling — Hotate / ホタテ

Vi serverer vilde kammuslinger, som lever på dybt vand ud for Canadas østkyst. De kommer fra en sund bestand, og de canadiske fiskere går langt for at bevare det sådan. Derfor er vores kammuslinger også MSC certificeret. Kammuslingerne lynfryses, så snart de kommer op på båden og forbliver frosne til de ankommer til vores køkkener. Derved bevares friskheden og den fine havsmag.

Makrel — Saba / サバ

Vi serverer MSC certificeret Atlantisk Makrel, fanget af islandske håndlinefiskere. Kødet er af bedre kvalitet, blandt andet fordi fiskene ikke skader hinanden under fangsten. Den korte tid fra fangst til nedfrysning sikrer fisk af høj friskhed. De fleste atlantiske makreller bliver solgt til Japan, hvor makrel er blandt de mest populære sushifisk.